środa, 16 października 2013

City Pub Chmielnik Basilium Stary Browar


City Pub Chmielnik (Basilium Woźna)
CBiS Stary Browar
ul. Półwiejska 32
(Dziedziniec)

Po 10 latach od otwarcia najbardziej znanego centrum handlowego w Poznaniu aż chce się powiedzieć: "W końcu mamy browar w Starym Browarze!". Zadania podjęła się ekipa z Basilium Woźna. Z jakim skutkiem? Przeczytajcie!


PIWO
Miłośnik złocistego trunku, szczególnie tego rozlewanego w małych niekomercyjnych browarach, dozna tutaj histerycznego napadu radości i doświadczy słodkiego uczucia baraku zdecydowania jak w przypadku wbiegnięcia do sklepu ze słodyczami za czasów dziecięcych. Dlaczego? W tym miejscu znajduje się bowiem aż 150 różnych rodzajów piw! Ceny ujednolicone, niestety odrobinę "niestudenckie".

CENY
Pierwszy raz nie będziemy wymieniać każdego z piw z osobna... bo nie starczyłoby na to strony :) (ale podpowiemy: Perły, Komesy, Fortuny, Toruńskie, Olimp, Lubuskie, Trybunał czy Czarny Kot są na pewno)

Piwo butelkowe      10 PLN

WYSTRÓJ
Wystrój oryginalny, jednak jego główną cechą jest wkomponowanie się w architekturę Starego Browaru. Mały, ciekawie usytuowany bar został nakryty pomysłowym "kloszem" imitującym kadź warzelnianą. W miejscu o takiej nazwie pomysł ten okazał się jak najbardziej trafiony. Bar oraz regały z butelkami oklejone zostały kamieno-podobnymi panelami co ładnie komponuje się z resztą wystroju. Ot tak surowo, kameralnie ale całkiem przytulnie.

WNĘTRZE
Zasadniczo trudno mówić o wnętrzu, bowiem City Pub Chmielnik to raczej punkt gastronomiczny. Umieszczono go na oszklonym o tej porze roku dziedzińcu Starego Browaru przy wejściu do części Atrium. Pub składa się z deski barowej w kształcie "L", dwóch stojaków z piwami oraz siedmiu wysokich stolików obstawionych hokerami w stylowej otulinie. Jak na tak ruchliwe centrum nie ma większych problemów ze znalezieniem miejsca siedzącego.

OBSŁUGA
Duży pozytyw! Zgrana, miła, pomocna i przede wszystkim posiadająca bardzo dużą wiedzę na temat oferowanego towaru. Nie "parzą" ich pokale, nie ma problemu z nalewaniem piw. Plus za profesjonalizm przy nalewaniu trunku w tzw. sposób degustatorski (przelanie większości zawartości butelki do pokala bez piany, a następnie zamieszanie oraz przelanie reszty piwa w taki sposób, aby wytworzyć piękną białą otulinę).

NASZA OCENA PUBU: 8/10









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz