City Pub Chmielnik (Basilium Woźna)
CBiS Stary Browar
ul. Półwiejska 32
(Dziedziniec)
Po 10 latach od
otwarcia najbardziej znanego centrum handlowego w Poznaniu aż chce się
powiedzieć: "W końcu mamy browar w Starym Browarze!". Zadania podjęła
się ekipa z Basilium Woźna. Z jakim skutkiem? Przeczytajcie!
PIWO
Miłośnik złocistego
trunku, szczególnie tego rozlewanego w małych niekomercyjnych browarach, dozna
tutaj histerycznego napadu radości i doświadczy słodkiego uczucia baraku
zdecydowania jak w przypadku wbiegnięcia do sklepu ze słodyczami za czasów
dziecięcych. Dlaczego? W tym miejscu znajduje się bowiem aż 150 różnych
rodzajów piw! Ceny ujednolicone, niestety odrobinę "niestudenckie".
CENY
Pierwszy raz nie
będziemy wymieniać każdego z piw z osobna... bo nie starczyłoby na to strony :)
(ale podpowiemy: Perły, Komesy, Fortuny, Toruńskie, Olimp, Lubuskie, Trybunał
czy Czarny Kot są na pewno)
Piwo butelkowe 10 PLN
WYSTRÓJ
Wystrój oryginalny,
jednak jego główną cechą jest wkomponowanie się w architekturę Starego Browaru.
Mały, ciekawie usytuowany bar został nakryty pomysłowym "kloszem" imitującym
kadź warzelnianą. W miejscu o takiej nazwie pomysł ten okazał się jak
najbardziej trafiony. Bar oraz regały z butelkami oklejone zostały kamieno-podobnymi
panelami co ładnie komponuje się z resztą wystroju. Ot tak surowo, kameralnie
ale całkiem przytulnie.
WNĘTRZE
Zasadniczo trudno
mówić o wnętrzu, bowiem City Pub Chmielnik to raczej punkt gastronomiczny.
Umieszczono go na oszklonym o tej porze roku dziedzińcu Starego Browaru przy
wejściu do części Atrium. Pub składa się z deski barowej w kształcie
"L", dwóch stojaków z piwami oraz siedmiu wysokich stolików
obstawionych hokerami w stylowej otulinie. Jak na tak ruchliwe centrum nie ma
większych problemów ze znalezieniem miejsca siedzącego.
OBSŁUGA
Duży pozytyw! Zgrana,
miła, pomocna i przede wszystkim posiadająca bardzo dużą wiedzę na temat
oferowanego towaru. Nie "parzą" ich pokale, nie ma problemu z
nalewaniem piw. Plus za profesjonalizm przy nalewaniu trunku w tzw. sposób
degustatorski (przelanie większości zawartości butelki do pokala bez piany, a
następnie zamieszanie oraz przelanie reszty piwa w taki sposób, aby wytworzyć
piękną białą otulinę).
NASZA OCENA PUBU: 8/10
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz